Lindorff är nu en del av Lowell

Lindorff Sverige har en ny ägare. Vi är nu en del av Lowell-koncernen med ambitionen att bli bäst inom vårt område.
Lindorff är nu en del av Lowell
Med vår samlade kompetens fortsätter vi att ge ditt företag bästa möjliga service.

Lindorff Sverige bildar tillsammans med Lindorff i Danmark, Estland och Finland samt Intrum Justitia i Norge en nordisk enhet inom Lowell-koncernen.

Genom förvärvet blir Lowell Europas näst största aktör inom kredithantering med 4 400 anställda i nio länder.

Lowell grundades i Storbritannien 2004 av CEO James Cornell och har en stark entreprenöriell historia. Under 2015 gick Lowell samman med den tyska marknadsledaren GFKL och etablerades därmed i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz). Idag har Lowell 36 miljoner europeiska konsumenter som kunder.

Vi är stolta över att nu vara en del av Lowell. Vi delar ett gemensamt fokus på våra klienter och deras slutkunder. Med Lowells starka ägare Permira och Ontario Teachers’ Pension Plan i ryggen, får vi ökad kapacitet för framtida investeringar inom innovation, digitalisering och analysområdet.

Med en ökad tillgång till data säkerställer vi en innovativ produktutveckling och förbättrade processer som resulterar i mer exakta prognoser – vilket i sin tur hjälper dig att bygga och behålla goda relationer med dina kunder.

Tillsvidare behåller vi Lindorff som varumärke, men för tydlighetens skull kommer vi att lägga till - "Del av Lowell" i vår kommunikation. Under 2018 kommer vi att byta namn till Lowell. 

Om du har några frågor eller kommentarer, vänligen kontakta vårt försäljningsteam eller kundservice så berättar vi gärna mer.

Vi har höga ambitioner och en vision om att vara bäst inom vårt område i Norden.